svētdiena, 2014. gada 23. februāris

Tukuma novada 3.jauniešu forums ''Noķert iespēju''

Piektdien, 21.februārī parlamenta pārstāvji - Evija, Vanesa, Ieva, Laura, Kristiāns un Sandis apmeklējām forumu, kas notika Tukuma Domē.
Foruma laikā noskaidrojām par jauniešu iespējām Tukumā, par vietām, uz kurām varam doties un lietderīgi pavadīt savu brīvo laiku. Mūsu panākumu atslēgas - Jauniešu organizācija ''Piedzīvojuma Gars'', biedrība ''JK 10x10'', biedrība ''Pozitīvā Doma'', ''Latvijas Mazpulki'', kā arī Jauniešu televīzija ''TuTV''. Pēc prezentācijām, kurās panākumu atslēgas deva mums īsu apskatu par to, ar ko nodarbojas katra organizācija, sadalījāmies grupās. Grupu dalīšana notika pēc nozīmīšu krāsas, kuras saņēmām tad, kad reģistrējāmies. Katrai grupai tika iedalīta viena panākumu atslēga. Grupu darbs ilga 45 minūtes. Katrai grupai bija sava tēma, kuru katra jauniešu grupa kopīgi apsprieda,diskutēja un meklēja risinājumu. Laura darbojās zilajā grupā pie jautrā Viestura Lūša, kura mērķis bija ar jauniešiem atrast pilsētvidei draudzīgas jauniešu aktivitātes.Vanesa ar Sandi grupas darbu veica orandžajā grupā, kuras mērķis bija atrast veidu  gan no pašu rīkotāju puses, gan no pašiem jauniešiem kā iesaistīt neaktīvos jauniešus. Evija grupas darbu veica dzeltenās krāsas grupā, kuras mērķis bija uzzināt un padalīties ar citiem, ko nozīmē būt brīvprātigajam un kādi ir ieguvumi no brīvprātīgā darba veikšanas. Pieredzē padalījās arī brīvprātīgās no Vācijas - Jana un Franka. Zaļās krāsas komandā Zemgales vidusskolu pārstāvēja Kristiāns. Kopā ar mazpulkiem viņi pārsprieda un diskutēja par tēmu ''Ceļš uz sasniegumiem''. Ieva darbojās grupā ''Jaunietis informācijas sniedzējs un saņēmējs!'', kurā viņi apsprieda kādām reklāmām,bildēm ,ziņām mēs,jaunieši,  ikdienā vairāk pievēršam uzmanību Bet mūsu mīļā skolotāja Svetlana Brasnujeva, nez kāpēc izvilka violeto krāsu (tādu pašu  kā visas pārējās skolotājas :D) un viņa apsprieda tēmu - kas ir neformālā izglītība. Pēc prezentācijām mēs devāmies uz TLH, kurā mūs sagaidīja patīkams vakars džeza noskaņās ar gardām vakariņām un foršo puišu grupu ''Salt Camel Project''. Kopumā vakars bija izdevies un ļoti patīkams. Gan forši pavadījām laiku, gan arī veicām noderīgu darbu, kas mums palīdzēs būt aktīvākiem, izmantot to, kas mums ir apkārt.Ceram uz vēl kādu šāda veida pasākumu, un vēl kas, ieskatieties mājaslapā www.tutv.lv varbūt kādā video Jūs redzēsiet mūs pie mikrofoniem. :) Paldies direktoram,skolotājai un Tukuma Domei, kā arī jauniešu centram par iespēju piedalīties forumā!
                                                      Zemgales vidusskolas komanda
                                                                      Jautrs noskaņojums
                                                   Džeza grupa ''Salt Camel Project''

  Forumā mēs satikām arī mūsu bijušās parlamentārietes Solvitu un Margaritu, kuras tāpat kā mēs čakli piedalījās forumā. Forums saveda parlamentu atkal kopā :)
Brīvprātīgās no Vācijas 

Zemgales vidusskolas komanda :)
                                   
                                            Pastum, pastum, pietupies! :)
                                       

                                                                  Ķeram iespējas! :)